Back to Nieuws

Nabellen of afwachten?

Nadat je een sollicitatie hebt gedaan weet je meestal ook wanneer je een reactie mag verwachten. Als deze periode is verstreken kun je twee dingen doen:

  1. afwachten
    Het kan zijn dat je nog niks gehoord hebt omdat ze nog bezig zijn met de sollicitatie procedure, maar het kan ook zijn dat ze gewoon helemaal niks van zich laten horen. Afwachten is dus een optie, maar de vraag is of jij er wijzer van wordt
  2. Nabellen
    Als je niks hoort weet je ook niks, of je nu wel of niet bent aangenomen. Als je wel belt kun je eigenlijk twee reacties krijgen en weet je waar je aan toe bent. A. Jij bent het geworden, sorry maar het hoofd van de afdeling P & O is ziek geworden. Of B. Helaas, kunnen we je geen baan aanbieden. Wel bewaren we je CV, want dit kwam wel overeen met onze wensen.

Natuurlijk kun je in dat gesprek dan ook verder vragen. Wat hadden jullie dan verwacht? Waarom ik niet en die ander wel?

Hou zelf de vinger aan de pols is ons advies, zo weet je waar je aan toe bent.

Share this post

Back to Nieuws